Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών… παραιτείται

Στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών έθεσαν την παραίτησή τους τα μέλη της Συγκλήτου,  εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο μεγαλύτερο Ίδρυμα της χώρας, όπως λένε οι ίδιοι χαρακτηριστικά.

Επίσης τα μέλη της Συγκλήτου συμπληρώνουν πως δεν μπορούν να εργασθούν με την παρουσία της αστυνομίας και ζητούν συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, για να του εκθέσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων.

Η κατάσταση στα Πανεπιστήμια πλέον οδηγείται στα άκρα, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες όλη την εβδομάδα, με την έναρξη της πρώτης ημέρα απεργίας να είναι η αυριανή.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν από τις Συγκλήτους να γίνει αναστολή καθολικά η λειτουργία των πανεπιστημίων, δηλαδή να περιφρουρείται το Πανεπιστήμιο για να μην  εισέρχεται κανείς μέσα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ αντιδρούν, όπως οι ίδιοι τονίζουν, στους προσωρινούς πίνακες διαθεσιμότητας, οι οποίοι ανακοινώνονται τμηματικά από το ΑΣΕΠ. Έτσι, δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ


Την ίδια στιγμή το ΑΣΕΠ κατάρτισε, τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα, για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου