Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Στα μουσικά χνάρια με τον «Μεροβάτη»

To όνομα του είναι Βαγγέλης Τσαγκαράκης ή αλλιώς, όπως γνωστός στους μουσικούς χώρους «Μεροβάτης»… σας ακούγεται γνώριμος;
Γεννήθηκε στη Νίκαια το 1989 και είναι παιδί της δεκαετία του ’90, όμως η καταγωγή του είναι από νησί και πιο συγκεκριμένα από τη Κρήτη και τον Άγιο Νικόλαο.

Για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με την μουσική το 2007, όταν και ο πατέρας του, του έκανε δώρο μια ηλεκτρική κιθάρα. Από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους, αγάπησε τη μουσική και έγινε ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ζωής του, ενώ διεύρυνε τις γνώσεις του με πιάνο και μπουζούκι.

Μάλιστα μιλώντας στο newsproject είπε χαρακτηρίστηκα.

 «Μέσα από την μουσική εκφράζω τα συναισθήματα μου για τον πιο απλό Έλληνα άνθρωπο και την πολιτική κατάσταση της χώρας, μέχρι και τη γυναίκα που αγαπώ. Προσπαθώ να τα αποτυπώσω  όσο πιο πιστά μπορώ, για αυτό και ερμηνεύω τους δικούς μου στοίχους και την μουσική. Η μουσική μου είναι αντί-εμπορική και δεν έχει στόχο το χρήμα και τη δόξα αλλά να μιλήσει υπόγεια στις καρδιές των φίλων μου».

Ο πρώτος του δίσκος δημιουργήθηκε το 2010, ο οποίος ήταν εμπευσμένος από το πατέρα του και είχε τίτλο «Αναζητώντας το Παρελθόν» ενώ δεύτερος και πιο πρόσφατος έχει τίτλο «Η μέρα έγινε νύχτα» και όπως λέει ο ίδιος «Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι δυο ακραία συναισθήματα, η εξαγρίωση και η μοναξιά, όπως αντίστοιχα η μέρα και η νύχτα».

Για να κατεβάσετε το δίσκο του «Μεροβάτη» μπείτε εδώ: http://bouriblog.com/index/hiphop/greek-scene/releases/768-h-mera-egine-nyxta.html#top        

Επίσης στο δίσκο συμμετέχουν  και οι: Sebastien, S.O.C , Ίσκιος , Impo, Anipsitos, Gmc,
Και είναι αφιερωμένος στους: Σάββα, Ελένη, Σοφία, Γιώργο, Θανάση, Βασίλη, Τάσο, Γιάννη, Βλάση.

Μεροβάτης: «Αγαπάω αυτό που κάνω και ίσως το αγαπήσετε και εσείς».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου