Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η οικογένεια των Fantastic Four

Οι Fantastic Four είναι μία ομάδα super heroes η οποία πρωταγωνιστεί σε μια σειρά ομώνυμων comic της Marvel. Δημιουργός της super ομάδα είναι ο συγγραφέας Σταν Λι και του σκιτσογράφου Τζακ Κίρμπι, οι Fantastic Four έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο ιστορικό τεύχος The Fantastic Four #1 το Νοέμβριος του 1961, που συνέβαλε στην απαρχή ενός νέου νατουραλισμού στο μέσο.
 
Η ομάδα των Fantastic Four αποτέλεσαν τη βάση για να αναδειχθεί η Marvel Comics από μικρό τμήμα μίας εταιρίας περιοδικών σε μια μεγάλη εταιρία ψυχαγωγίας, καθώς διατηρούν μια περίοπτη θέση στην ιστορία των αμερικανικών comics

Οι ιστορίες τους μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση με τέσσερεις σειρές κινουμένων σχεδίων, αλλά και στον κινηματογράφο με την υπερπαραγωγή του 2005 Fantastic Four και τη συνέχειά της "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer" το 2007 η οποία γνώρισε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.
 
Η ομάδα αποτελείται από τέσσερεις χαρακτήρες που συνδέονται με συγγενικές ή φιλικές σχέσεις και οι οποίοι απέκτησαν υπερδυνάμεις όταν εκτέθηκαν σε κοσμικές ακτίνες κατά τη διάρκεια επιστημονικής αποστολής στο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας είναι τα εξής:

The Fantastics

O Mr.Fantastic ή αλλιώς Reed Richards, ευφυέστατος επιστήμονας και αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να τεντώσει το σώμα του σε εξαιρετικά εκτεταμένο μήκος και σε διαφορετικά σχήματα.

The Invisible Woman ή αλλιώς Susan "Sue" Storm, σύζυγος του Ριντ και υπαρχηγός της ομάδας, η οποία μπορεί να γίνει αόρατη και να δημιουργήσει ισχυρά ενεργειακά πεδία.

The Human Torch ή αλλιώς Johnny Storm, ο μικρότερος αδελφός της Σούζαν, ο οποίος μπορεί να πυρακτώσει με φλόγες το σώμα του, να πετάξει και να δημιουργήσει εστίες φωτιάς γύρω του.

The Thing ή αλλιώς Ben Grimm  τερατόμορφης εμφάνισης χαρακτήρας, με το σώμα του να καλύπτεται από πορτοκαλί φολίδες (συχνά αναφέρονται λανθασμένα ως "πετρώδεις"). Διαθέτει υπεράνθρωπη φυσική δύναμη και αντοχή.
Από την πρώτη τους εμφάνιση το 1961, οι Fantastic Four παρουσιάζονται ως μία δυσλειτουργική αλλά αγαπημένη οικογένεια. Σε αντίθεση με του άλλους super heroes της εποχής, τα μέλη της ομάδας δεν διατηρούν μυστικές τις πραγματικές τους ταυτότητες αλλά απολαμβάνουν δημόσιας αναγνώρισης και θαυμασμού.

Μάλιστα στα πρώτα δύο τεύχη, καταρρίπτεται και το στερεότυπο των στολών που συνήθως φορούν οι υπερήρωες, αν και στο αμέσως επόμενο τεύχος η ομάδα αποκτά στολές ειδικά σχεδιασμένες από τον Ριντ ώστε να προσαρμόζονται στις δυνάμεις κάθε χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου