Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ARS & VITA - Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου συνέχεια...



Τέλη Ιουλίου…ο Αύγουστος προ των πυλών και η  καλλιτεχνική δραστηριότητα  κορυφώνεται. Πολυάριθμες παραστάσεις και λοιπές εκδηλώσεις διεκδικούν την προσοχή και το ενδιαφέρον μας.  Με το Φεστιβάλ Αθηνών να πρωτοστατεί, αλλά και μια πληθώρα αξιόλογων θεατρικών δρώμενων, να συμβαίνουν στα «πέριξ»  το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε και προβλέπεται να συνεχιστεί δραματουργικά «καυτό».

Είναι πολύ ευχάριστο, παραστάσεις όπως οι: ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ  ΓΑΜΟΣ σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου και ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου να είναι ήδη sold out (όπως κι η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου,  που σημείωσε τεράστια επιτυχία) αλλά είναι ταυτόχρονα και κάπως αναμενόμενο . Είμαι σίγουρη, ότι είναι αυτές για τις οποίες έχετε διαβάσει τα περισσότερα αφιερώματα σε εφημερίδες και περιοδικά – έντυπα & διαδικτυακά – έχετε δει τα σχετικά τηλεοπτικά trailer και γενικότερα όπως γίνεται κάθε χρόνο, έχει δημιουργηθεί ο απαραίτητος «θόρυβος» γύρω από το τι θα δούμε, πως θα το δούμε, ποιοι πρωταγωνισούν κ.τ.λ. Αυτό βέβαια δεν μειώνει στο ελάχιστο, την ενδεχόμενη καλλιτεχνική τους αξία, η οποία ως γνωστόν θα κριθεί...στο χειροκρότημα...

Θέλω να ελπίζω, ότι κάποιες από τις παραστάσεις που σας προανέφερα, θα συνεχιστούν και εκτός πλαισίου Φεστιβάλ Αθηνών, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία, να παρακολουθήσουμε όσες δεν προλάβουμε  -ενδεχομένως σε κάποιον άλλο χώρο - στις αρχές της καινούργιας θεατρικής σεζόν. 






















Η στήλη ARS & VITA θα βρεθεί κοντά σ’ αυτά που της κίνησαν το ενδιαφέρον, ασχέτως πλαισίου, ορίων & "ονομάτων" και πάντα μέσα από το εναλλακτικό και τις περισσότερες φορές  αντισυμβατικό «πρίσμα» της στήλης.


Θα κάνουμε φυσικά και το ταξίδι μας στην Επίδαυρο (Αύγουστος 2014), όπου θα παρουσιαστούν τρεις από τις πιο αναμενόμενες παραστάσεις
ενδεχομένως ολόκληρου του Φεστιβάλ.
Πάμε δυνατά λοιπόν για το φινάλε  με:



  1 & 2/ 8                             ΒΑΤΡΑΧΟΙ
                                        ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

  8 & 9/8                              ΒΑΚΧΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ
                                            ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ / ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ
    
  15 & 16/8                         ΠΕΡΣΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ        
                                             ΚΘΒΕ – ΝΙΚΑΙΤΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ
             








Διαβάστε περισσότερα…προσεχώς

μόνο στην στήλη ARS & VITΑ


& στο NEWSPROJECT24




__________________________________________





ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΓΡΑΦΕΙ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ 
Η ΛΙΛΑ ΠΑΠΑΠΑΣΧΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου