Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η ΣΤΗΛΗ ARS & VITA..."ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ" ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2014...



Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε πολύ δυναμικά την πολιτιστική του δραστηριότητα, η οποία όπως κάθε χρόνο κορυφώνεται κατά τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο. Παραστάσεις, συναυλίες και πολλές ακόμα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διεκδικούν την προσοχή μας, προσπαθώντας να μας δελεάσουν με τρανταχτά ονόματα και διεθνείς συμπαραγωγές.

Η πολιτιστική στήλη ARS & VITA,  από την αρχή της δημιουργίας της, κινείται σ’ ένα διαφορετικό μήκος κύματος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείει συγκεκριμένα θεάματα ή καλλιτέχνες, αλλά υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην επιλογή, ειδικά μέσα από μια σωρεία προτάσεων ψυχαγωγίας, επιλέγει κάθε φορά, να φωτίσει το καινούργιο, το διαφορετικό, το ανατρεπτικό.

Είναι αλήθεια, ότι έχω ευχηθεί πολλές φορές, να είχα τη δυνατότητα να βρίσκομαι σε διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα, ώστε να παρακολουθώ και κατ' επέκταση να γράφω για όλες τις αξιόλογες δουλειές που παρουσιάζονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα,  αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι ανθρωπίνως αδύνατον!

Ειδικά για το 2014, μελετώντας διεξοδικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το οποίο παρ’ όλες τις καλλιτεχνικές ή άλλες αντιρρήσεις μου, παρακολουθώ ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, εντόπισα τουλάχιστον 10 παραστάσεις που εμπεριέχουν «το κάτι παραπάνω», που αναζητά η στήλη, τις οποίες θα ήθελα οπωσδήποτε να παρακολουθήσω και στη συνέχεια να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου. Οι χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ, γνωστοί και αγαπημένοι, με τους: Πειραιώς 260, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, & φυσικά την Επίδαυρο να πρωταγωνιστούν, ενώ διάφοροι άλλοι, εξίσου σημαντικοί και με προοπτική χώροι, διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στην πλούσια καλλιτεχνική παραγωγή της συγκεκριμένης περιόδου.   

Η πρώτη παράσταση που θα παρακολουθήσω φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών,  είναι  μια πολύ ξεχωριστή δουλειά, φέρει τον τίτλο «Η ιστορία της Αυτοθυσίας» και τα νήματα πίσω απ’ αυτή κινεί το Skrow Theater Group. Σ’ έναν άκρως εναλλακτικό χώρο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια ενδελεχή «έρευνα»,  για τα αίτια και τις συνέπειες της αυτοθυσίας, αυτής της ακραίας και άρα αμφιλεγόμενης στάσης ζωής. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω link: http://www.greekfestival.gr/gr/event515-skrow-theater-group.htm.

Εύχομαι ολόψυχα  το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, να κρύβει περισσότερες ευχάριστες εκπλήξεις απ’ ότι δυσάρεστες (δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ακούω πολλούς ανθρώπους του χώρου να μιλούν με απογοήτευση για το γενικότερο επίπεδο των θεαμάτων). Όπως και να’ χει όμως θεωρώ, ότι θα πρέπει να το στηρίξουμε, στο μέτρο που δύναται ο καθένας από εμάς, για να διατηρηθεί ένας θεσμός πολύ σημαντικός για τα ελληνικά, πολιτιστικά δρώμενα, που με τις όποιες ελλείψεις ή παραλείψεις του, δίνει μια ευκαιρία συνάντησης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, βοηθώντας στην ανάδειξη νέων θεατρικών ή άλλων σχημάτων, αναδεικνύοντας και τονώνοντας παράλληλα, τρία από τα πιο χρήσιμα «όπλα» της πατρίδας μας: την Ιστορία, τον Πολιτισμό και  τον Τουρισμό.

                              __________________________________

         Μείνετε συντονισμένοι στο NEWSPROJECT24
& τη στήλη ARS & VITA…επί  σκηνής…
επί της οθόνης…& επί της ουσίας!

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα
 του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014







ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΓΡΑΦΕΙ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ 
Η ΛΙΛΑ ΠΑΠΑΠΑΣΧΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου