Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Flash: Πιο γρήγορος και από το φώς

Ο Flash είναι ο πιο γρήγορος super heroe στο σύμπαν της DC Comics. Δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Gardner Fox και τον καλλιτέχνη Harry Λάμπερτ, και η πρώτη έκδοση εμφανίστηκε στα Flash Comics # 1 τον Ιανουάριο του 1940.
Το πρώτο του όνομα ήταν το Scarlet Speedster στο "Crimson Comet", ενώ όλες οι ενσαρκώσεις του Flash διαθέτουν την δύναμη της υπέρ-ταχύτητας, η οποία περιλαμβάνει τη δυνατότητα να τρέξει και να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα, χρησιμοποιούν υπεράνθρωπες αντανακλαστικά και φαινομενικά παραβιάζουν ορισμένους νόμους της φυσικής.

Μέχρι τώρα έχουν δημιουργηθεί τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες όπου ο καθένας τους κέρδισε με κάποιο τρόπο τη δύναμη του και έχουν αναλάβει την ταυτότητα του Flash: Jay Garrick (1940-σήμερα), Barry Allen (1956-1985, 2008-σήμερα), Wally West (1986-2006, 2007-2012), και Bart Allen (2006-2007, 2009-σήμερα).

Origin stories

Jason Peter "Jay" Garrick πρωτοεμφανίστηκε το 1938 ως φοιτητής που είσπνευσε υδρατμούς και αφού κοιμήθηκε στο εργαστήριό του όπου δούλευε, είχε ως αποτέλεσμα, να μπορεί να τρέχει σε υπεράνθρωπη ταχύτητα και είχε παρόμοια γρήγορα αντανακλαστικά.
Μετά από μια σύντομη καριέρα στο κολέγιο στο ποδόσφαιρο ως το αστέρι της ομάδας του, φόρεσε τη κόκκινη στολή του με ένα κεραυνό και ένα τυποποιημένο μεταλλικό κράνος με φτερά που είχεως βάση τις εικόνες του Έλληνα θεού Ερμή, και άρχισε να την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η πρώτη του μάχη ήταν απέναντι στους " Faultless Four", μια ομάδα εκβιαστές. Jay κράτησε μυστική την ταυτότητά του για χρόνια χωρίς όμως να φοράει μάσκα καθώς το σώμα του ήταν δονούμενο και έτσι κάθε φωτογραφία του προσώπου του ήταν θολή.

Ο Henry "Barry" Allen είναι ένας επιστήμονας της αστυνομίας ο οποίος είχε τη φήμη πως ήταν πολύ αργός και καθυστερούσε συχνά, απογοητεύοντας συχνά ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του, Iris West.
Ένα βράδυ, καθώς ετοιμαζόταν να φύγει από το εργαστήριο, ένας κεραυνός κατέστρεψε κάποια δοχεία με χημικές ουσίες τα οποία χύθηκαν στον Allen με αποτέλεσμα να αποκτήσει την υπερ-ταχύτητα έχοντας και τα αντίστοιχα αντανακλαστικά.

 Φόρεσε μια κόκκινη στολή και είχε ως σήμα του τον κεραυνό ενώ ονομάστηκε και ο ίδιος ο Flash ενώ έδινε της μάχες του κατά του εγκλήματος στη Central City. Αξίζει να πούμε πως αποθήκευε το κοστούμι σε ένα… ειδικό δαχτυλίδι μέσω της χρήσης ενός ειδικού αερίου που θα μπορούσε να συμπιέσει ύφασμα ινών σε ένα πολύ μικρό κλάσμα του κανονικού μεγέθους τους.

Super Powers

Όλες οι ενσαρκώσεις του Flash, έχουν την δυνατότητα να σκεφτούν και να αντιδράσει σε ταχύτητες αντίστοιχες του φωτός, καθώς και η υπεράνθρωπη αντοχή τους επιτρέπει να τρέξει απίστευτες αποστάσεις.
Οι νεότερες εκδόσεις, μπορεί να δονείται τόσο γρήγορα ώστε να μπορεί να περάσει μέσα από τοίχους σε μια διαδικασία που ονομάζεται κβαντική διάνοιξη σηράγγων, ενώ επίσης μπορεί ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και μπορεί επίσης να δανείζουν και να δανείζονται ταχύτητα.

Επιπλέον, όλα τα μέλη έχουν μια αόρατη αύρα γύρω από το σώμα τους, που οι ίδιοι και τα ρούχα τους εμποδίζει από το να επηρεάζεται από την τριβή του αέρα, καθώς κινούνται με μεγάλη ταχύτητα ενώ οι speedsters να επουλώνονται πιο γρήγορα από τον μέσο άνθρωπο.
Τέλος ο Flash και οι άλλοι super-speedsters έχουν την ικανότητα να μιλήσουν ο ένας στον σε ένα ιδιαίτερα επιταχυνόμενο ρυθμό. Αυτό γίνεται συχνά για να έχουν ιδιωτικές συνομιλίες μπροστά σε κανονικούς ανθρώπους.


Η Speed-ομιλία είναι επίσης μερικές φορές χρησιμοποιείται για τη comedic επίδραση όπου Flash γίνεται τόσο ενθουσιασμένος που αρχίζει να μιλάμε όλο και πιο γρήγορα μέχρι τα λόγια του να γίνει ένα συνονθύλευμα του θορύβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου